Gebakken spaghettipompoen met feta
Informatie
Hoofdingrediënt:
Pompoen -BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Pompoen
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Ingrediënten
· 1 spaghetti- of zomerpompoen (over de lengte gehalveerd en ontlijst)
· 2 el olijfolie
· 1 ui (fijngesneden)
· 1 teentje knoflook (fijngesneden)
· 280 gr tomaten (fijngesneden)
· 110 gr feta (verbrokkeld)
· 3 el zwarte olijven (in schijfjes)
· 2 el verse basilicum (fijngesneden)
De spaghettipompoen hoort bij de courgettesoort. De lange draden vruchtvlees van deze groente hebben veel weg van spaghetti, vandaar de naam.
Bewaar de spaghettipompoen op een koele, donkere plaats.
bereidingswijze:
1. Verwarm de over voor op 180 °C. Vet een bakplaat licht in en leg de stukken pompoen met de gesneden kant onderop op de bakplaat. Bak de pompoen 30 minuten in de oven, totdat er moeiteloos een scherp mes kan worden ingestoken.
2. Haal de pompoen uit de oven en laat het afkoelen. Verhit de olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Sauteer de ui totdat deze zacht is. Voeg de knoflook toe en laat het 2 tot 3 minuten verder bakken. Roer de tomaat erdoor en laat het warm worden.
3. Schep vervolgens met een grote lepel het draderige vruchtvlees uit de pompoen en doe dit in een middelgrote kom. Roer hier de gesauteerde groenten, feta, olijven en basilicum door en schep dit weer in de pompoen. Serveer het gerecht warm.
Eet smakelijk!
« Terug naar: Recepten