Gebakken spinazie
Informatie
Hoofdingrediënt:
Spinazie-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Spinazie
Vegetarisch:
Ja
Seizoen:
Lente, Zomer, Winter
Bereidingswijze:
Was de spinazie goed en verwijder eventueel dikke stelen. Dep de spinazie vervolgens goed droog in een schone theedoek. Wrijf een ovenvaste schotel of bakblik in met olijfolie en pers de knoflook hierover uit. Verdeel hierover de spinazie en vervolgens de mozzarella en Parmezaanse kaas. Breng het op smaak met zout en peper. Strooi als laatste de pijnboompitten erover en bak het geheel ca. 20 minuten af op 220 °C in een voorverwarmde oven.Ingrediënten voor 4 pers:
1 kg spinazie
5 el olijfolie
2 tn knoflook
40 g pijnboompitten
150 g mozzarellaballetjes of stukjes mozzarella
75 g Parmezaanse kaas
zout / peper
Tip:
-Lekkere met halskarbonade
en puree
« Terug naar: Recepten