Gefrituurde spruiten
Informatie
Hoofdingrediënt:
Spruitjes - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Spruiten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Snijd het harde stronkje onderaan de spruitjes eraf en verwijder de lossen en lelijke blaadjes. Kook de spruiten beetgaar in ca. 9 minuten en laat ze goed uitlekken. Dep de spruiten droog met bijvoorbeeld keukenpapier.
Maak van de overige ingrediënten een
beslag en haal hier de spruitjes door (evt. met een satéprikker). Rol de
spruitjes vervolgens door de fijngestampte cornflakes (doe hiervoor de
cornflakes in een stevig zakje en ga er vervolgens met een deegroller overheen).
Frituur de spuiten op 170 graden mooi goudbruin.
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g spruiten
Cornflakes (naturel)
Beslag:
150 g bloem
1 ½ dl melk
1 ei
zout
Tip: wie wil er zo geen spruitjes eten? Serveer er een varkenshaasje en aardappelen bij
« Terug naar: Recepten