Gefrituurde witlof
Informatie
Hoofdingrediënt:
Witlof-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht, Hapjes
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Snij het stronkje van de witlof. Besprenkel de
witlof met het citroensap en rol door de bloem. Hierna door het losgeklopte ei
en dan door de paneermeel. Frituur de witlof op 170 graden voor ca. 5 minuten. Je
kunt ook de blaadjes los frituren en dan serveren met een dipsaus. Het paneermeer
kun je ook nog op smaak brengen met bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, dille, et cetera.
Ingrediënten:
700 g witlof
1 citroen
4 el bloem
2 eieren
8 el paneermeel
Tip: lekker met biefstuk en gekookte aardappelen
« Terug naar: Recepten