Informatie
Bereidingswijze: Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Was de boerenkool en snijd deze in reepjes. Kook de aardappelen en de boerenkool in 15 minuten gaar in water met zout. Verwarm de grill van de oven voor op 200 graden. Rooster de pecannoten ca. 5 minuten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Halveer de prei en was deze. Snijd de prei in dunne, halve ringen. Snijd de feta in blokjes en de dadels in stukjes. Halveer de Amsterdamse uitjes. Giet de aardappels met boerenkool af, bewaar het kook-vocht en laat de aardappels en de boerenkool uitdampen. Pureer de aardappels met de boerenkool en maak de puree smeuïg met een gedeelte van het kookvocht. Meng de prei, dadels, Amsterdamse uitjes, de helft van de feta en de helft van de pecannoten door de boerenkool. Breng het op smaak met een beetje versgemalen peper. Verdeel de boerenkool over een ovenschaal, verdeel de feta erover en druk de resterende pecan-noten erin. Gratineer de boerenkool ca. 8 minuten onder de grill van de oven. Mosterdroom: Verhit een scheut olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit de ui ca. 3 minuten. Schep de honing en de mosterd erbij en roer het door elkaar. Schenk de room erbij en laat het ca. 5 minuten inkoken. Breng het op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de gegratineerde boerenkool over de borden en lepel de mosterdroom eromheen. Ingrediënten voor 4
personen: Mosterdroom:
olijfolie |
« Terug naar: Recepten