Gegrilde romeinse sla met spek en feta
Gegrilde romeinse sla met spek en feta

Informatie

Hoofdingrediënt:
Romeinse sla-IO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Dit is toch echt een te gek recept waarmee je heel snel iets heel lekkers op tafel hebt staan. Romeinse sla (ook wel bekend als bindsla of little gem) is gebakken nog lekkerder.

Bereidingswijze:

Snijd de sla in kwarten (afhankelijk van de grootte). Smeer de sla in met olie, zout en peper. Gril de sla ca. 3 minuten aan elke kant. Maak met de balsamico crème een aantal mooie lijnen op een bord en leg hier een kwart sla op.
Bak per bord 3 plakken ontbijt spek en leg op de sla. Serveer af met croutons, feta, basilicum en augurken.   

Ingrediënten voor 4 personen:
Romeinse sla
2 el olie
zout / peper
Balsamico crème
Croutons
200 gr. Feta
Verse basilicum
Augurken partjes (vers of ingemaakt)


Tip:
- De sla en het spek kan je ook bereiden op de bbq. Dan krijg je ook nog een heerlijk rook smaakje erbij.



« Terug naar: Recepten