
Gekarameliseerde bieten
Informatie
Hoofdingrediënt:
Rode biet-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
De bieten koken, schillen en in blokjes snijden. De bietenblokjes zo’n 5 minuten wokken in de boter en voeg de honing toe zodat deze mooi kan karamelliseren. Bak op het laatst de stukjes appel even mee .Afblussen met het citroensap en op smaak brengen met zout en peper. Voeg voor het serveren de bieslook toe.
Ingrediënten:
800 gr rode bieten
2 appels
30 gr boter
1 el honing
2 el citroensap
1 el gehakte bieslook
zout/peper
Tip:
Serveren met gekookte aardappelen en karbonade
« Terug naar: Recepten