Informatie
Hoofdingrediënt:
uien rood bio
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond
Ingrediënten
· Uien
· Olijfolie
· Balsamicoazijn
· Honing
· Verse of gedroogde tijm
- 4 rode uien (gepeld)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel verse tijm (fijngehakt) of
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien horizontaal door. Zet de uien naast elkaar in een ingevette ovenschaal, met de snijkanten naar boven.
- Druk de laagjes ui met de vingers iets uit elkaar. Meng olijfolie, balsamico en honing en bestrijk hiermee de snijkanten van de ui.
- Dek af met aluminiumfolie en zet de uien 30 minuten in het midden van de oven.
- Haal het folie eraf en zet ze nog enkele minuten onder de grill. Serveer ze bestrooid met tijm.
Bereidingstip
Bespaar tijd: zet de uien afgedekt 4 minuten in de magnetron op maximaal 800 Watt en zet ze daarna onder de grill.
« Terug naar: Recepten