Informatie

Hoofdingrediënt:
Kaasje-fete-a-chevre-bio geit a la fetakaas Knoflook-bio Venkel-BIO
Personen:
4-6
Categorie:
Bijgerecht, Lunch

Gekarameliseerde Venkel

IMG_20150506_212427


Gekarameliseerde venkel met geitenkaas

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2-4 venkelbollen  (afhankelijk van de grootte en of je het als bijgerecht of lunch serveert)
  • 100 gram (biologische geitenkaas bijv de Fetachevre)
  • 50 gram dille (grof gehakt)
  • Olijfolie
  • Honing of agave siroop (1-2 el)
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • zest van 1 bio citroen
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snij de venkel in de door jou gewenste grootte. Het is mooi als de venkel nog herkenbaar is en snij een venkel in ongeveer 8 stukken. Snij de harde kern en de harde droge bovenkanten eraf. Bewaar het groen voor de garnering.
  2. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de venkel aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn, samen met de gehakte stengels. Kruid ze met peper en zout. Haal de venkel uit de pan als ze mooi gekleurd zijn.
  3. Rooster het venkelzaad 1 tot 2 minuten terwijl je de pan in beweging houdt. Voeg vervolgens de venkel samen met de knoflook en citroenrasp toe. Besprenkel de venkel met de honing en laat op een laag vuur karameliseren. Schep de venkel af en toe om.
  4. Serveer de venkel en strooi er de fijn gesneden dille en de geitenkaas overheen. Besprenkel eventueel nog wat met olijfolie. Je kunt er ook voor kiezen de venkel met de geitenkaas nog even kort in de oven te zetten.

« Terug naar: Recepten