Geroerbakte savooiekool
Geroerbakte savooiekool

Informatie

Hoofdingrediënt:
Savooiekool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Ingrediënten

· 1 savooiekool
· 2 uien
· 1 rode paprika
· 1 teentje knoflook
· 500 g kipfilet
· 50 ml balsamicoazijn
· 50 ml sesamolie
· 2 el sesamzaad
· 2 el olie

Je kunt savooiekool het beste bewaren in de koelkast. Dan blijft deze 2 tot 4 weken goed.

Geroerbakte savooiekool

Bereidingswijze:
1. Fruit de uienblokjes met de fijngehakte knoflook. Voeg vervolgens de rode paprikablokjes en kipfiletreepjes toe. 

2. Verwijder de buitenste bladeren van de savooiekool en verwijder de stronk. Snijd de savooiekool in dunne repen en roerbak met de rest mee. Blus het af met de balsamicoazijn. 

3. Schenk de sesamolie erbij en strooi het sesamzaad erdoor. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. 

Tip: lekker met pandanrijst.


« Terug naar: Recepten