Geroerbakte savooiekool
Informatie
Hoofdingrediënt:
Savooiekool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Ingrediënten
· 1 savooiekool
· 2 uien
· 1 rode paprika
· 1 teentje knoflook
· 500 g kipfilet
· 50 ml balsamicoazijn
· 50 ml sesamolie
· 2 el sesamzaad
· 2 el olie
Je kunt savooiekool het beste bewaren in de koelkast. Dan blijft deze 2 tot 4 weken goed.
Geroerbakte savooiekool
Bereidingswijze:
1. Fruit de uienblokjes met de fijngehakte
knoflook. Voeg vervolgens de rode paprikablokjes en kipfiletreepjes toe.
2. Verwijder de buitenste bladeren van de savooiekool en verwijder de stronk. Snijd de savooiekool in dunne repen en roerbak met de rest mee. Blus het af met de balsamicoazijn.
3. Schenk de sesamolie erbij en strooi het sesamzaad erdoor. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Tip: lekker met pandanrijst.
« Terug naar: Recepten