
Informatie
Deze geroosterde bloemkoolsalade is super snel klaar en erg lekker. Je kunt dit gerecht zowel warm als lauw eten en is heerlijk als bijgerecht zoals bij de bbq.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven tot 180 graden.
Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Snij van de bloemkool grovere
roosjes en was deze. Leg de roosjes op de bakplaat en zorg dat ze goed blijven
liggen, bijvoorbeeld door het steeltje wat in te korten.
Zet de bakplaat in de oven en laat de bloemkool ongeveer 30 minuten garen tot de roosjes goudbruin zijn.
Maak in een kom de dressing van de overige ingrediënten op de amandel na. Meng goed door met een garde. Doe de bloemkool in de kom met dressing en roer de roosjes voorzichtig door de dressing.
Bak in een koekenpan het amandelschaafsel goud bruin.
Verdeel de bloemkool over de borden en garneer met amandelschaafsel.
Bon appetit!
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 1/2 tl. kurkuma (geelwortel)
- 1/2 tl. gemalen komijn
- 2 el zonnebloemolie
- Peper en zout
- 1 el honing
- sap van een halve citroen / limoen / sinaasappel
- rasp van een halve citroen / limoen / sinaasappel
- 4 el amandelschaafsel
« Terug naar: Recepten