Geroosterde pompoen
Geroosterde pompoen

Informatie

Hoofdingrediënt:
Pompoen -BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Pompoen
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Schil de pompoen, aardappelen en uien en snijd deze in grove parten. Leg de parten op een bakplaat met bakpapier. Plet de tenen knoflook met de platte kant van het mes en verdeel ze ongeschild over de groente. Leg ook de takjes tijm er op. Verdeel ook de olie en de boter erover en zet het ca. 45 minuten onder af en toe doorroeren in een voorverwarmde oven op 200 graden. Als alles zacht is geworden is het klaar.

Haal de takjes tijm en de teentjes knoflook eruit en verdeel de groente over de borden of serveer het op een schaal. 

Ingrediënten voor 4 personen:
1 pompoen
250 g aardappelen
250 g zoete aardappelen
2 rode uien
5 tn knoflook
5 el olijfolie
30 g boter
3 takjes tijm
zout / peper


Tip: serveren met een lekkere steak


« Terug naar: Recepten