Informatie
Ingrediënten
De meiraap is een veelzijdige knol: het kan worden gebruikt als boterhammenbeleg, maar ook in een salade, puree of ovenschotel. Qua smaak heeft de meiraap iets weg van de radijs, alleen is de knol veel milder en voller.
De meiraap kan 1 tot 2 weken in de koelkast worden bewaard.
Gesmoorde meirapen
Bereidingswijze:
1. Was de meiraapjes, haal de onder- en de bovenkant van het kapje van de knol eraf en snijd ze in partjes. Pel en snijd de rode ui in kleine stukjes en verdeel de gesneden ui in twee aparte schaaltjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in stukjes.
2. Doe een klontje roomboter in de pan en fruit hierin de rode ui glazig. Voeg dan de meiraapjes toe, samen met circa 50 cc water en doe een deksel op de pan. Smoor de meiraapjes in 6-10 min beetgaar (de meiraapjes moeten niet te zacht worden).
3. Doe ondertussen in een andere pan een klontje roomboter, voeg vervolgens de rest van de rode ui toe en fruit de rode ui glazig. Voeg de kastanjechampignons toe, bak ze totdat ze gaar zijn en blus af met een scheutje balsamicoazijn.
4. Als de meiraapjes bijna beetgaar zijn, voeg dan de peterselie en de dragon toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de kastanjechampignons toe. Smakelijk!
Dit gerecht is lekker bij pasta, couscous, gnocchi, risotto en aardappelpuree.« Terug naar: Recepten