Gestoofde wortelen met honing
Gestoofde wortelen met honing

Informatie

Hoofdingrediënt:
Winterpeen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Winterpeen
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Was de wortel en verwijder eventuele oneffenheden met een mes. Je kunt ze ook heel dun schillen, of schrapen (met een mesje schraap je het buitenste laagje van de wortel). Neem een grote pan met een dikke bodem en laat de boter smelten. Verdeel de wortelen over de pan. Voeg het water toe en leg een deksel op de pan. Laat de wortelen in ongeveer 20 minuten gaar stoven op een zacht vuur. Hoe dikker de wortel, hoe langer hij nodig heeft. Haal de deksel eraf en voeg een flinke scheut honing toe. Hussel de wortelen door elkaar en laat het resterende vocht een beetje verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gestoofde wortelen met honing in een mooie schaal.

Ingrediënten:

800 g (gekleurde) wortelen
200 ml water
paar klontjes roomboter
flinke scheut honing
peper en zout       

Tip: voeg voor extra pit en tl.komijn toe.


« Terug naar: Recepten