Informatie
Bereidingswijze:
Was de wortel en verwijder eventuele
oneffenheden met een mes. Je kunt ze ook heel dun schillen, of schrapen (met
een mesje schraap je het buitenste laagje van de wortel). Neem een grote pan
met een dikke bodem en laat de boter smelten. Verdeel de wortelen over de pan.
Voeg het water toe en leg een deksel op de pan. Laat de wortelen in ongeveer 20
minuten gaar stoven op een zacht vuur. Hoe dikker de wortel, hoe langer hij
nodig heeft. Haal de deksel eraf en voeg een flinke scheut honing toe. Hussel
de wortelen door elkaar en laat het resterende vocht een beetje verdampen.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gestoofde wortelen met honing in
een mooie schaal.
Ingrediënten:
800 g (gekleurde) wortelen
200 ml water
paar klontjes roomboter
flinke scheut honing
peper en zout
Tip: voeg voor extra pit en tl.komijn toe.
« Terug naar: Recepten