Informatie
Bereidingswijze:
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Halveer de asperges, leg ze in een pan en stoom in 10 min gaar.
Kook ondertussen de eieren in 8 min hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren tot kruim met een vork.
Doe de peterselie, kappertjes, 1 el vocht van de kappertjes en de mosterd in een kom en pureer met de staafmixer tot een grove dressing. Schenk voorzichtig de olie erbij en meng het tot een geheel.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de helft van het ei erdoor. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met de rest van het ei.
Ingrediënten voor 4 pers.:
1 kg gemixte witte en groene asperges
2 eieren
20 g peterselie
50 g kappertjes
1tl mosterd
4 el extra vierge olijfolie
« Terug naar: Recepten