Informatie

Hoofdingrediënt:
Spitskool-BIO Witte kool-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Spitskool, Witte kool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Feestelijk
Seizoen:
Winter

Ingrediënten

· Witte koolbladeren
· Gehakt
· Kerriepoeder
· Rijst
· Knoflook
· Gember
· Ei
· Keltisch zeezout

1 witte kool /spitskool

1ui

1 teenknoflook

2 el traditionele olijfolie

1 tl kerriepoeder

1 tl gemalen gember

1 middelgroot ei

1 tl keltisch zeezout

500 g half-om-halfgehakt

300 g rijst

Haal 12 bladeren van de kool en was ze. Snijd de rest van de kool in snippers en was ze. Snipper de ui en de knoflook fijn. Breng een grote pan water aan de kook en leg er de koolbladeren een voor een 1 min. in. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de koolsnippers, het kerrie- en gemberpoeder erbij en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 min. mee. Laat iets afkoelen. Kneed het koolmengsel, het ei en zout door het gehakt. Vorm met vochtige handen voor ieder persoon 3 gehaktballen. Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en ze zet vast met cocktailprikkers. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie.

3

Leg de koolrolletjes in de ovenschaal en laat ze 30-40 min. garen in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer direct.

tipRoer wat ketjap door het vrijgekomen vocht van de koolrolletjes. Lekker als saus over de rijst!

« Terug naar: Recepten