Informatie
Hoofdingrediënt:
Paprika Rood- BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Vegetarisch:
Nee
- 4 paprika's
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
- 70 gram tomatenpuree
- 300 gram gehakt
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel oregano
- geraspte kaas
- zure room
- olie, peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Snij de bovenkant van de paprika's eraf en haal de zaadlijsten eruit. Smeer ze in met olie en wat peper en zout. Zet ondersteboven voor 15 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de gehaktvulling.
- Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Bak de tomatenpuree dan een minuutje mee en voeg het gehakt toe met de kruiden.
- Rul het gehakt gaar. Als het bijna gaar is, voeg je de mais toe.
- Verdeel het gehaktmengsel over de uitgeholde paprika's. Verdeel er wat geraspte kaas over en zet voor 15 minuten in de oven.
- Serveer de gevulde paprika's met een beetje zure room, lekker met wat rijst erbij.
« Terug naar: Recepten