Informatie

Hoofdingrediënt:
Paprika Rood- BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Vegetarisch:
Nee

  • 4 paprika's
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 300 gram gehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • geraspte kaas
  • zure room
  • olie, peper en zout
  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de bovenkant van de paprika's eraf en haal de zaadlijsten eruit. Smeer ze in met olie en wat peper en zout. Zet ondersteboven voor 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de gehaktvulling.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Bak de tomatenpuree dan een minuutje mee en voeg het gehakt toe met de kruiden.
  • Rul het gehakt gaar. Als het bijna gaar is, voeg je de mais toe.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de uitgeholde paprika's. Verdeel er wat geraspte kaas over en zet voor 15 minuten in de oven.
  • Serveer de gevulde paprika's met een beetje zure room, lekker met wat rijst erbij.

« Terug naar: Recepten