Gevulde patisson
Informatie
Hoofdingrediënt:
patisson - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Ingrediënten
· 4 stuks patissons
· 2 stuks ui
· 300 gr rijst
· 4 takjes basilicum
· 400 gram rundergehakt
· 2 teentjes knoflook
· 2 stuks gele paprika
· 2 stuks groene paprika
· Olijfolie
· Zout/peper
De patisson behoort tot de komkommerachtige en is dus familie van de komkommer, courgette en pompoen. De vrucht wordt veel voor de sier gekweekt, maar het is daarnaast goed eetbaar en is ook nog eens super lekker!
Patissons zijn op een koele, donkere plek een paar weken houdbaar.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de over voor op 200 graden. Snijd van de patisson het dakje eraf en leg dit apart, hol de pattison met een lepel goed uit.
2. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes, snijd de basilicum fijn. Strooi wat peper en zout aan de binnenkant van de patisson en breng het gehakt ook op smaak met peper en zout.
3. Doe olijfolie in de koekenpan en pers hierboven de knoflookteentjes uit, fruit die aan en voeg hierbij het gehakt. Bak met een vork rul. Haal het gehakt uit de pan en leg even apart in een schaal of pan.
4. Doe vervolgens de ui en de paprika in de koekenpan en bak dit met wat olijfolie licht aan. Roer het mengsel vervolgens door het gehakt en voeg hierbij het fijngesneden basilicum.
5. Vul de uitgeholde pattisons met het gehaktmengsel, doe de 'deksel' op de patissons en zet ze in een ovenschaal. Giet een klein laagje water in de ovenschaal (ongeveer 2 cm.) en zet de schaal in de oven en laat het geheel in ongeveer 30 minuten goed doorwarmen. Heb je nog gehaktmengsel over, warm dit dan aan het einde van de oeventijd nog even op in de pan en serveer het naast de patisson.
6. Kook de rijst ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer per persoon 1 patisson samen met de rijst.
. |
« Terug naar: Recepten