Informatie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Boen de zoete aardappels goed schoon en droog ze met een theedoek. Leg elke zoete aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie. Besprenkel elke aardappel met 1 tl olijfolie en wrijf ze ermee in. Prik met een vork enkele gaatjes in de zoete aardappels. Pak de zoete aardappels in met de aluminiumfolie en leg ze in de voorverwarmde oven. Pof de aardappels in 30-50 minuten gaar. Dit is afhankelijk van de grootte van de aardappels. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Verhit wat kokosolie in een pan en bak hierin de kip gaar. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee. Snijd ondertussen de paprika's in kleine blokjes. Voeg de paprika, paprikapoeder en komijn toe aan de kip en bak mee tot de paprika zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Haal de zoete aardappels uit de oven, haal ze uit de folie en leg ze op een bord. Snijd de zoete aardappels in de lengte in en druk ze open. Breng op smaak met peper en zout. Vul de zoete aardappels met het kipmengsel
Ingrediënten:
4 grote zoete aardappels
4 tl. olijfolie
2 kipfilets
2 rode paprika's
1 ui
2 knoflookteentjes
2 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
« Terug naar: Recepten