Gevulde zoete aardappel met tonijn
Informatie
Hoofdingrediënt:
Zoete aardappel - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schrob de zoete aardappelen goed schoon en prik er met een vork een aantal gaatjes in . Rooster de zoete aardappelen in 50 minuten gaar . Keer ze na 30 minuten even om . Meng de tonijn , rode ui , en basilicum in een kom goed door elkaar . Snijd de zoete aardappelen in de lengte open en besmeer met knoflooksaus . Verdeel het tonijnmengsel over de zoete aardappelen.
ingrediënten:
4 zoete aardappelen (250 gr. per stuk)
400 g gegaarde tonijn
2 rode uien,gesnipperd
6 el.verse basilicum , fijn gesneden
6 el.knoflooksaus
ingrediënten knoflooksaus :
250 ml.mayonaise
4 tenen knoflook
2 el.citroensap
2 el dragon
1/4 tl. zout
« Terug naar: Recepten