Gevulde zoete aardappel met tonijn
Gevulde zoete aardappel met tonijn

Informatie

Hoofdingrediënt:
Zoete aardappel - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schrob de zoete aardappelen goed schoon en prik er met een vork een aantal gaatjes in . Rooster de zoete aardappelen in 50 minuten gaar . Keer ze na 30 minuten even om . Meng de tonijn , rode ui , en basilicum in een kom goed door elkaar . Snijd de zoete aardappelen in de lengte open en besmeer met knoflooksaus . Verdeel het tonijnmengsel over de zoete aardappelen.

ingrediënten:

4 zoete aardappelen (250 gr. per stuk)

400 g   gegaarde tonijn

2 rode uien,gesnipperd

6 el.verse basilicum , fijn gesneden

6 el.knoflooksaus

ingrediënten knoflooksaus :

250 ml.mayonaise

4 tenen knoflook

2 el.citroensap

2 el dragon

1/4 tl. zout




« Terug naar: Recepten