Gewokte Chinese kool met speklappen
Informatie
Hoofdingrediënt:
Chinese kool (GB)
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Chinese kool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Snijd de speklappen in blokjes of reepjes en meng alle ingrediënten voor de marinade. Meng alles goed door elkaar en wok dit met 1 el olijfolie. Wok de in reepjes gesneden Chinese kool mee in de olie en voeg de fijngehakte knoflook en sesamzaadjes toe (ca. 6 minuten). Breng het gerecht op smaak met zout en peper.Ingrediënten voor 4 personen:
500 g speklappen
1 Chinese kool
1 tn knoflook
2 el olie
1 el sesamzaadjes
Marinade:
5 el sojasaus
5 el droge sherry
1 tl gember
3 el suiker
1 tn knoflook
zout / peper
Tip: serveren met witte rijst en kroepoek
« Terug naar: Recepten