Informatie
Hoofdingrediënt:
Aardappelen
snijbiet-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer
Verse en gezonde snijbiet, nieuwe oogst aardappelen en kaas!! Dit recept kan niet anders dan lekker zijn.
Ingredienten:
5el olijfolie + extra voor de ovenschaal in te vetten
450gr. snijbiet en fijne reepjes gesneden
60gr. zwarte olijven
2 anjovis / 2 eetlepels miso
3 zongedroogde tomaten
2 el kappertjes
1 el peterselie fijn gesneden
400gr. verse oogst aardappelen
60gr. geraspte gruyère kaas
30gr. geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Schrob met een borstel en water de aardappels schoon. Kook de aardappelen totdat ze net gaar zijn en giet af.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe twee eetlepels olie in een bakpan en bak de snijbiet 10minuten lang en roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de olijven, anjovis, tomaten, kappertjes en de bieslook in een blender en maal hier een pasta van.
Vet een ovenschaal in. Leg hier een laag snijbiet in. Doe hier vervolgens een laagje aardappelen bovenop met olijvenpasta. Herhaal deze stappen totdat de ingrediënten op zijn. Doe de kazen er boven op en laat het geheel 30 minuten gaar bakken.
« Terug naar: Recepten