Groenlof met kaas en spek
Informatie
Hoofdingrediënt:
Groenlof-bio
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer
Verwijder de buitenste bladeren.Was de groente en snij in reepjes.Breng een pan water aan de kook.Voeg een scheut citroensap toe.Blancheer de groente gedurende 3 minuten in het kokende water.Giet af en laat uitlekken.Bak de spek in een hapjespan.Voeg de uitgelekte groenlof met een scheut boter toe.Roer door en smoor 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan .Af en toe omroeren.Verwarm de oven op 175C.Doe het mengsel dan in een vuurvaste ovenschaal en bestrooi met de kaas.Zet de schaal ongeveer 8 minuten in de oven,zodat de kaas smelt.
ingrediënten:
1kg. groenlof
100 gr.spekreepjes
2 el.geraspte kaas
scheut citroensap
boter
« Terug naar: Recepten