Informatie

Hoofdingrediënt:
Groenlof-bio
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten

circa 400 g groenlof
300 g tagliatelle
scheutje olijfolie
1 ui
250 g champignons
circa 200 g roomkaas
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g gehakt
scheutje melk peper en zout naar smaak tomaatjes en/of komkommertjes
Eventueel wat verse rozemarijn of oregano

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ui en de champignons in stukjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en bak op een middelhoog vuur.
  • Verdeel het gehakt in kleine stukjes, bestrooi het met zout en peper en bak deze, samen met de ui, mooi bruin.
  • Voeg dan de champignons toe en bak even mee.
  • Voeg de roomkaas, kruiden en een scheutje melk toe aan het geheel. Laat op een zacht vuur een paar minuten sudderen.
  • Verwijder eventueel de groene toppen en de buitenste bladeren van de groenlof.
  • Vind je een bitter smaakje wel lekker? Laat ze dan vooral zitten.
  • Was de groenlof en snijd in reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en roerbak hierin de reepjes groenlof een paar minuten.Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schep wat pasta in een grote schaal, meng het gehakt met saus en de groenlof erdoor.
  • Voor de frisse touch is het heerlijk om wat stukjes tomaat en/of komkommer toe te voegen door de pasta.

« Terug naar: Recepten