Informatie
Hoofdingrediënt:
Groenlof-bio
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
circa 400 g groenlof
300 g tagliatelle
scheutje olijfolie
1 ui
250 g champignons
circa 200 g roomkaas
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g gehakt
scheutje melk peper en zout naar smaak tomaatjes en/of komkommertjes
Eventueel wat verse rozemarijn of oregano
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui en de champignons in stukjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en bak op een middelhoog vuur.
- Verdeel het gehakt in kleine stukjes, bestrooi het met zout en peper en bak deze, samen met de ui, mooi bruin.
- Voeg dan de champignons toe en bak even mee.
- Voeg de roomkaas, kruiden en een scheutje melk toe aan het geheel. Laat op een zacht vuur een paar minuten sudderen.
- Verwijder eventueel de groene toppen en de buitenste bladeren van de groenlof.
- Vind je een bitter smaakje wel lekker? Laat ze dan vooral zitten.
- Was de groenlof en snijd in reepjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en roerbak hierin de reepjes groenlof een paar minuten.Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep wat pasta in een grote schaal, meng het gehakt met saus en de groenlof erdoor.
- Voor de frisse touch is het heerlijk om wat stukjes tomaat en/of komkommer toe te voegen door de pasta.
« Terug naar: Recepten