Informatie
Bereidingswijze:
Kook de selderij een paar minuten in water met een snufje zout. Giet het kookvocht af en gebruik dit bijvoorbeeld voor soep of saus. Fruit de ui in de olie en bak de champignons na ongeveer 2 minuten mee. Voeg de wijn en bouillon toe en laat dit 5 minuten stoven. Voeg op het laatst de zure room toe. Kook de pasta beetgaar. Beboter een ovenschaal en leg er een laagje gekookte pasta, selderij, kaas en champignons overheen.
Herhaal deze lagen totdat de ingrediënten opgebruikt zijn. De bovenste laag is de saus. Strooi er naar wens geraspte kaas over. Bak deze schotel een half uur in de voorverwarmde oven op ongeveer 175 graden.
Ingrediënten voor 4 pers.:
800 g groenselderij, in schijfjes
2 uien
300 g ( kastanje) champignons
2 dl bouillon
2 dl zure room
een scheutje witte wijn
fetakaas of blauwe schimmelkaas naar smaak.
scheutje olie
pasta voor 4 personen.
Italiaanse kruiden
geraspte kaas
Tip: lekker met een stukje gekruide kip of spekreepjes in plaats van kaas.
« Terug naar: Recepten