hartige taart met prei
Informatie
Hoofdingrediënt:
prei-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Prei
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Ingredienten:
- 2 stuks prei
- 1 ui
- 100 gram champignons
- 200 gram spekblokjes
- 4 eieren
- 150 ml room
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- 150 gram geraspte kaas 30+
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de prei en snijd in kleine stukjes. Snijd ook de champignons en ui in stukjes.
- Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes.
- Voeg de prei, champignons en ui toe en bak 3 minuten mee.
- Schenk eventueel wat vocht uit de pan.
- Doe de eieren, room en kruiden bij elkaar in een kom en mix goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal in en verdeel hier het preimengsel over.
- Giet het eimengsel erover.
- Bedek de bovenkant met de geraspte kaas.
- Bak de hartige 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
« Terug naar: Recepten