Heerlijke appeltaart
Informatie
Hoofdingrediënt:
Personen:
ca. 8 personen
Bereidingstijd:
60+ minuten
Gelegenheid:
Feestelijk
Bereidingswijze:
Zeef de bloem en doe hier het zout, het bakpoeder, de citroenschil en de in kleine stukken gesneden boter bij. Kneed de ingrediënten tot een samenhangend deeg en verdeel het deeg in 2 gelijke porties. Pak deze in huishoudfolie en laat het opstijven in de koelkast.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Meng de appels met de rozijnen, de suiker en de kaneel. Zet de helft van de 1e portie deeg op de bodem van een beboterde springvorm (24cm). Rol de andere helft uit tot ca. 1/2 cm dik en maak hiermee de rand eromheen. Pak de 2e portie deeg en maak van de helft van het deeg een deegrolletje en leg dit tegen de opstaande rand van de springvorm. Druk de rand met twee vingers omhoog tot de rand 2-3 cm hoog is.
Verdeel het appelmengsel over de deegbodem. Rol het overige deeg uit en snijd het in reepjes. Leg de reepjes traliegewijs over de appel heen. Druk de reepjes goed vast en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Zet de appeltaart ca. 60 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden celcius.
Ingrediënten:
300 g bloem
185 g boter
150 g witte basterdsuiker
1 tl geraspte citroenschil
1/2 tl bakpoeder
1 mespunt zout
Vulling:
750 g appels
100 g rozijnen
4 el suiker
1 tl kaneel
1 ei voor het bestrijken
« Terug naar: Recepten