Informatie
Hoofdingrediënt:
Paddenstoelenmix - GB
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Seizoen:
Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje en snijd de paddenstoelen in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Bak de paddenstoelenmelange, ui en knoflook in een soeppan ca. 5 minuten in de olijfolie. Doe de tijm, witte wijn en bouillon bij de groenten en breng het aan de kook. Laat de soep 5-7 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken tot de paddenstoelen zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Meng de crème fraîche en verwarm het nog even goed door. Breng de soep op smak met peper en zout.Ingrediënten voor 4 pers:
600 g paddenstoelenmix
1 ui
2 tn knoflook
2 el olijfolie
2 tl tijm
250 ml witte wijn
500 ml kippenbouillon
200 ml crème fraîche
Tip: houdt een handje gebakken paddenstoelen en wat blaadjes tijm apart om over de soep te strooien.
« Terug naar: Recepten