Informatie
Hoofdingrediënt:
Capucijners-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer
Ingrediënten
- 2 ui, gesnipperd
- 2 rode paprika, in stukjes
- 2 courgette, in stukjes
- 1 appel, geschild en in stukjes
- 70 gram maïs (1/2 blikje)
- 600g.kapucijners
- 2 gerookte kipfilet (130 gram), in stukjes
- 280 gram tomatenpuree (1 groot blikje)
- 300 ml water
- râs al hânout kruiden
- evt. cayennepeper
- beetje verse peterselie, gesnipperd
bereidingswijze:
- Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten en bak daarna de paprika en courgette 2-3 minuten mee.
- Voeg daarna de gerookte kipfilet, appel en maïs toe. Bak nog een paar minuten mee.
- Doe de kapucijners er bij. Roer alles goed door elkaar.
- Meng de tomatenpuree en water door de kapucijners. Wok tot alles goed heet is.
- Breng op smaak met râs al hânout. Als je van pittig houdt, doe er dan ook nog een beetje cayennepeper bij.
- Strooi er voor serveren nog een beetje verse peterselie over heen.
« Terug naar: Recepten