Informatie

Hoofdingrediënt:
Capucijners-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer

Ingrediënten 

  • 2 ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika, in stukjes
  • 2 courgette, in stukjes
  • 1 appel, geschild en in stukjes
  • 70 gram maïs (1/2 blikje)
  • 600g.kapucijners
  • 2 gerookte kipfilet (130 gram), in stukjes
  • 280 gram tomatenpuree (1 groot blikje)
  • 300 ml water
  • râs al hânout kruiden
  • evt. cayennepeper
  • beetje verse peterselie, gesnipperd

 bereidingswijze:

  1. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten en bak daarna de paprika en courgette 2-3 minuten mee.
  2. Voeg daarna de gerookte kipfilet, appel en maïs toe. Bak nog een paar minuten mee.
  3. Doe de kapucijners er bij. Roer alles goed door elkaar.
  4. Meng de tomatenpuree en water door de kapucijners. Wok tot alles goed heet is.
  5. Breng op smaak met râs al hânout. Als je van pittig houdt, doe er dan ook nog een beetje cayennepeper bij.  
  6. Strooi er voor serveren nog een beetje verse peterselie over heen. 

« Terug naar: Recepten