Informatie

Hoofdingrediënt:
Capucijners-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Salades
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 2 grote tomaten
  • 2 gele paprika's
  • 150 g gemengde noten
  • 2 potten à 685 gram jonge kapucijners
  • olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • piccalilly
  • dikke yoghurt
  • peper en zout
Bereidingswijze:

Bereiding

  1. Snijd de prei in ringen, de tomaten en de paprika’s in stukken. Hak de noten grof. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een wok of diepe koekenpan en roerbak de paprika 4 minuten. Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten mee. Roer het kerriepoeder erdoor, bak ½ minuut en voeg dan de tomaten toe. Bak nog 5 minuten. Roer dan de kapucijners, 3-6 el piccalilly en ¾ van de noten erdoor. Warm alles goed door.
  3. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, strooi de rest van de noten erover en geef de yoghurt erbij.

« Terug naar: Recepten