Informatie
Hoofdingrediënt:
Capucijners-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Salades
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer
Ingrediënten
- 2 preien
- 2 grote tomaten
- 2 gele paprika's
- 150 g gemengde noten
- 2 potten à 685 gram jonge kapucijners
- olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- piccalilly
- dikke yoghurt
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de prei in ringen, de tomaten en de paprika’s in stukken. Hak de noten grof. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
- Verwarm een scheut olijfolie in een wok of diepe koekenpan en roerbak de paprika 4 minuten. Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten mee. Roer het kerriepoeder erdoor, bak ½ minuut en voeg dan de tomaten toe. Bak nog 5 minuten. Roer dan de kapucijners, 3-6 el piccalilly en ¾ van de noten erdoor. Warm alles goed door.
- Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, strooi de rest van de noten erover en geef de yoghurt erbij.
« Terug naar: Recepten