Informatie

Hoofdingrediënt:
Eieren - BIO koolraap-BIO Kruid-Rode-basilicum-los-bio
Personen:
4-6
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Winter

1 kilo koolraap
1/2 liter melk
1/2 liter slagroom
300 gram eidooier (10-12 dooiers)
Peper en zout
rode of groene basilicum
50 gram rietsuiker

Schil de koolraap(en) en snijd ze in stukjes.
Kook de koolraap in de melk en de room gaar. Pureer alles in een blender. Klop de eidooiers los in een kom. Verwarm de koolraapcreme en giet hem al roerend bij de eidooiers. Giet dit mengsel terug in de pan en verwarm het onder voortdurend roeren tot het is gebonden: laat het beslist niet koken. Breng de creme pittig op smaak met de zout en peper en giet hem in vier tot zes diepe borden. Verwarm de borden au vain marie in een op 1000 graden celcius voorverwarmde oven tot de creme begint te stollen. Zet de creme dan weg in de koelkast.
Voor het serveren de rietsuiker over de creme strooen en deze met een gasbrander karameliseren. Garneren met wat rode of groene basilicum en opdienen als voor- of tussengerecht

« Terug naar: Recepten