Informatie
Hoofdingrediënt:
Aubergine Bio klasse I
Kaasje-fete-a-chevre-bio geit a la fetakaas
Champignons kastanje bio
Knoflook-bio
koolraap-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond, Feestelijk
Ingredienten
-400 gram koolraap
-2 aubergines
-12 grote kastanje-champignons
-2 uien
-2 teentjes knoflook-8 zongedroogde tomaatjes
-500 ml gezeefde tomaten
-1a2 el gedroogde oregano
-versgemalen zout en peper naar smaak
-1 groot ei
-flinke scheut plantaardige melk
-300 gram feta
-olijfolie/koksolie
Verwarm de oven voor op 200 graden
-Schil de koolraap en snij deze in plakken van ongeveer een centimeter dik. Kook de koolraap in 20 minuten gaar en giet af.
-snij de aubergine in plakjes, snipper de ui en de knoflook. Snij de champignons in kleine stukjes. Kruimel/snij de feta in stukjes
-Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes
aubergine aan beide zijden goudbruin. (in twee porties)
-bak vervolgens de ui en knoflook aan, voeg dan de champignons en zongedroogde tomaatjes toe en bak aan. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
-Roer het ei en melk los in een kommetje met de helft van de feta.
- Maak in een (ingevette) ovenschaal laagjes aubergine-saus-koolraap, saus,aubergine en verkruimel de rest van de feta eroverheen verdeel het eimengsel over de moussaka en kruimel de rest van de feta eroverheen
- bak de moussaka in 25-30 minuten gaar.
Tip: maak er een frisse salade bij
« Terug naar: Recepten