Koolrabi cappuccino
Koolrabi cappuccino

Informatie

Hoofdingrediënt:
Koolrabi-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Koolrabi
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Lente

Bereidingswijze:

Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Snijd de gewassen prei klein. Verhit de olijfolie en stoof hierin de koolrabi en prei ca. 5 minuten. Doe de bouillon erbij en laat het geheel ca. 10 minuten koken. Mix met de staafmixer de soep tot een gladde massa en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de ham in een goed verhitte pan krokant. Voeg voor het opdienen de stijf geslagen room toe en mix de soep nog eens goed door.

 


Ingrediënten voor 4 pers:

2 koolrabi’s
1 prei (wit)
2 dl room
1 el olijfolie
1 l bouillon
peper / zout
4 plakjes zwarte woud ham

Tip: serveer de soep in een kopje en leg de krokant gebakken ham erbovenop of ernaast

Bereidingstijd: ca. 30 minuten



« Terug naar: Recepten