Koolrabi cappucino
Koolrabi cappucino

Informatie

Hoofdingrediënt:
Koolrabi-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Koolrabi
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer

Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes, snij de gewassen prei klein. Verhit de olijfolie en stoof hierin de koolrabi en prei ca 5 minuten. Doe de bouillon erbij en laat het geheel ca 10 minuten koken. Mix met de staafmixer de soep tot een gladde massa en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de ham in een goed verhitte pan krokant. Voeg voor het opdienen de stijf geslagen room toe en mix de soep nog eens goed door.

! Serveer de soep in een kopje en leg de krokant gebakken ham erboven op of ernaast.

Ingrediënten:
- 2  koolrabi
- 1 preiwit
- 2 dl room
- 1 el olijfolie
- 1 l bouillon
- peper/zout
- 4 plakjes zwarte woud ham


« Terug naar: Recepten