Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Koolrabi
Seizoen:
Winter

  • 2 koolrabi's
  • boter ca 40 gram
  • 1 flinke eetlepel bloem (emmer oerspelt)
  • ongeveer 0.5 liter melk
  • keltisch zeezout
  • peper
  • nootmuskaat
  • versgehakte peterselie

    Schil de koolrabi, snij de koolrabi in brede reepjes en kook gaar in water met een beetje keltisch zeezout
Neem een steelpannetje en maak een roe: verhit de boter en voeg de bloem toe. Zodra de boter helemaal gesmolten is en zich gemengd heeft met de bloem voeg langzaam en al roerend met een garde de 0,5 liter melk toe. Blijf roeren tot de bloem gaar is en er geen klontjes meer zijn. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de koolrabi toe indien de roe te dik is geworden. Voeg de peper en de nootmuskaat toe. Giet dit mengsel over de gegaarde koolrabi en strooi er de versgehakte peterselie erover heen. 

Tip heerlijk met gekookte aardappelen of zoete aardappelen en een stukje vis of vlees

« Terug naar: Recepten