Kropsla met warme paddenstoelen
Kropsla met warme paddenstoelen

Informatie

Hoofdingrediënt:
Kropsla-GB
Personen:
4 personen
Categorie:
Salades
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Kropsla
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Bereidingswijze:

Was en droog de sla. Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak deze langzaam uit in de koekenpan, totdat de reepjes lekker knapperig zijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in pakjes.   Voeg boter toe aan het spekvet en laat het goed warm worden. Bak hierin de paddenstoelen met de fijn gesnipperde ui. Maak een vinaigrette van de azijn, zout, peper en olie en meng deze onder de sla. Verdeel de sla vervolgens over de borden en garneer het met de paddenstoelen en spekreepjes. 

Ingrediënten voor 4 personen:
800 g kropsla
600 g ontbijtspek
600 g paddenstoelen (champignons, cantharellen of oesterzwammen)
50 g boter
1 ui
3 el appelazijn
6 el notenolie
zout / peper

Tip: serveren als voorgerecht of bijgerecht




« Terug naar: Recepten