Informatie

Hoofdingrediënt:
Appels - BIO Augurken Eieren - BIO Kropsla-BIO Kruid-bio-mierikswortel Sperziebonen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Zomer

Ingrediënten

· Kropsla
· Sperziebonen
· Augurken
· Appels
· Haring

Voor de salade 

  • 1 kropsla
  • 4 hardgekookte eitjes
  • 250 gram gekookte sperzieboontjes
  • 4 augurken, in kleine blokjes gesneden
  • 2 appels, in dunne plakjes
  • 4 haringen
  • 4 plakjes roggebrood
 
Voor de dressing:
  • 4 el volle boerenyoghurt
  • 2 el verse, fijn geraspte mierikswortel
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak

    Bereiding:
  • Maak de sla schoon en droog (indien nodig) en verdeel de blaadjes over een bord.
  • Snijd de eitjes in vieren en de sperzieboontjes in grove stukjes. Verdeel deze samen met de augurkblokjes en de appelplakjes over de sla.
  • Leg de haringen er op.
  • Verkruimel het roggebrood over de salade en leg het restant aan de zijkant.
  • Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een homogeen geheel.
  • Voeg zoveel olijfolie toe tot de dressing een mooie consistentie heeft.
  • Giet vlak voor het serveren zoveel dressing over de salade als je wenst.

« Terug naar: Recepten