Informatie
Hoofdingrediënt:
Appels - BIO
Augurken
Eieren - BIO
Kropsla-BIO
Kruid-bio-mierikswortel
Sperziebonen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Zomer
Ingrediënten
· Kropsla
· Sperziebonen
· Augurken
· Appels
· Haring
Voor de salade
- 1 kropsla
- 4 hardgekookte eitjes
- 250 gram gekookte sperzieboontjes
- 4 augurken, in kleine blokjes gesneden
- 2 appels, in dunne plakjes
- 4 haringen
- 4 plakjes roggebrood
Voor de dressing:
- 4 el volle boerenyoghurt
- 2 el verse, fijn geraspte mierikswortel
- sap van 1 citroen
- olijfolie, naar smaak
- zout en peper, naar smaak
Bereiding:
- Maak de sla schoon en droog (indien nodig) en verdeel de blaadjes over een bord.
- Snijd de eitjes in vieren en de sperzieboontjes in grove stukjes. Verdeel deze samen met de augurkblokjes en de appelplakjes over de sla.
- Leg de haringen er op.
- Verkruimel het roggebrood over de salade en leg het restant aan de zijkant.
- Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een homogeen geheel.
- Voeg zoveel olijfolie toe tot de dressing een mooie consistentie heeft.
- Giet vlak voor het serveren zoveel dressing over de salade als je wenst.
« Terug naar: Recepten