Lazy lasagne van pompoen en knolselderij
Lazy lasagne van pompoen en knolselderij

Informatie

Hoofdingrediënt:
Pompoen -BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Bijgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Pompoen
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en de pompoen. Schep met een lepel de pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen en knolselderij in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de knolselderij en pompoen met peper en zout. Halveer de preien in de lengte, spoel het zand eruit en snijd in stukken even lang als de schaal.
  • Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de knolselderij in de ovenschaal. Leg hierop de helft van de pompoen en daarop de helft van het spek. Verdeel alle prei over het spek, dek de prei vervolgens af met de overgebleven plakjes spek. Eindig met de rest van de knolselderij en pompoen.
  • Roer in een maatbeker de room met melk en breng op smaak met peper en zout. Schenk het roommengsel over de lasagne en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 30 minuten. Verwijder het folie en bak het gerecht in nog 15 min. gaar en lichtbruin. 
  • Serveer de grana padano erbij.
Ingrediënten:

300 g pompoen        
300 g knolselderij
2 dunne preien
100 g katenspek
200 ml slagroom
200 ml volle melk
100 g Grana padano snippers

Tip: Lekker met aardappelpuree   

 


« Terug naar: Recepten