Informatie

Hoofdingrediënt:
Aardappelen Bleekselderij-BIO Uien geel bio Palmkool-BIO Venkel-BIO Wortelen-BIO
Personen:
4-6
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten

Ingrediënten voor 6-8 personen

50 gram boter
1 ui fijngesnipperd
2-3 tenen knoflook, grofgehakt
1 venkelknol plus 500 gram
3 stengels bleekselderij in reepjes
2 wortels in stukjes
1 bos palmkool plusm 500 gram in smalle reepjes, dunne stengels fijngehakt
1 tl peper (wit)
!/2 tl selderijzaad gemalen
2 aardappelenin bokjes van 2 cm
2 l groente of kippenbouillon
400 g (1blik) cannellini of andere witte bonen
2 korsten van parmezaanse kaas
Geraspte Parmezaanse kaas / Edelgistvlokken 
zout (keltisch/maldon/himalaya)
citroensap naar keuze

Smelt de boter en fruit de ui knoflook venkel bleekselderij palmkool stengels, peper en selderijzaad met het deksel op de pan tot de groenten zacht zijn geworden- dit duur ongeveer 12 min.
Voeg de aardappel, bouillon, korsten kaas, bonen toe. Breng de bouillon aan de kook draai het vuur lager en laat de soep ongeveer 15 minuten koken of tot de aardappels gaar zijn. 
Haal de pan van het vuur, roer de gescheurde palmkoolbladeren door de soep, voeg zoutvlokken en versgemalen peper naar smaak toe en maak de soep evt af met een scheut citroensap. Garneer de soep met wat geraspte Parmezaanse kaas.


« Terug naar: Recepten