Informatie

Hoofdingrediënt:
Lollo Rosso -GB
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons
  • 2 kleine rode uien
  • 50 gr. boter
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 300 gr. bieflappen
  • 1 dl. droge rode wijn
  • 1 el. rode wijnazijn
  • 1/4 tablet vleesbouillon
  • 1 takje verse tijm
  • 1 kleine komkommer
  • 1 tl. suiker
  • 1 krop lollo bionda
Champignons schoon vegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Uien pellen en fijn snipperen. In wok 25 gr boter verhitten. Ui circa 3 minuten fruiten. Champignons toevoegen en al om scheppend op een hoog vuur circa 5 minuten mee bakken tot alle vocht is verdampt. Knoflook pellen en er boven uit persen. Champignonmengsel bestrooien met zout en peper.

Met schuimspaan uit de wok op bord scheppen. Vlees in flinterdunne plakjes snijden. In wok rest van de boter verhitten. Vlees al omscheppend op hoog vuur circa 2 minuten bruin en gaar bakken. Bestrooien met zout en peper. Vlees uit wok op bord scheppen. Door achtergebleven bakvet ,wijn, azijn en 1 dl water roeren. Bouillontablet er boven verkruimelen. Tijm er boven fijn knippen. Saus al roerend op hoog vuur in circa 5 minuten tot de helft laten in koken. Komkommer wassen, in de lengte halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Komkommer door de saus scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Lollo bionda o schoon maken, wassen en goed uitslaan. De slabladeren in niet te grote stukken scheuren. Door komkommermengsel schepen, vlees, champignonmengsel en lollo bionda salade overdoen in een kom.


« Terug naar: Recepten