Informatie

Hoofdingrediënt:
Suikermais-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer, Herfst

Mais is oorspronkelijk, genetisch gezien, afkomstig van een grassoort (teosinte) die gevonden word in Mexico. Ongeveer 10.000 jaar geleden zijn verzamelaars, in het Balsas riviergebied, de zaden selectiever gaan verzamelen. Langzamerhand, door selectie, werden de zaden steeds groter en groter en begonnen de zaadkolven al op mais te lijken. Er zijn vele soorten mais te verkrijgen maar lang niet meer zoveel als dat er eerst bestonden. De wereldwijde favoriet voor menselijke consumptie is suikermais en die van People's Farm is echt super zoet en sappig.

Dit recept gebruikt een primitieve manier van voedsel bereiding, namelijk koken op vuur. Dit vonden wij wel passend voor deze oude groentesoort en is eigenlijk heel makkelijk, leuk en super lekker!

Ingredienten:

4 Suikermais in blad

Bereidingswijze:

Maak een mooi kampvuurtje of gebruik de bbq. Wacht totdat je hete kolen hebt. Leg hier de mais op. Keer om de 2-3 minuten de mais. Als je een sissend geluid hoort dan is de mais aan het garen in zijn eigen vocht. Na ong. 10 minuten kan je de mais van het vuur halen en even laten koelen. Stroop voorzichtig het blad naar achteren en gebruik dit als een handvat om de mais nog even kleur en extra smaak te geven op het vuur.

Tip: een klontje roomboter en zeezout zorgen voor een hemels geheel.



« Terug naar: Recepten