Bereidingswijze: Snijd de sjalotjes, knoflook, gember en peper in fijne
stukjes. Schil de koolrabi en snijd deze in grovere stukken. Plaats een grote
pan boven middel laag vuur en fruit de sjalotjes in de olijfolie tot ze
mooi glazig zien. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog een minuut of 2.
Voeg vervolgens de peper, gember, koolrabi, het water, de sesamolie en het
zout toe. Roer even door en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan af met
een deksel en laat de soep borrelen op laag vuur gedurende 20 minuten. Pureer
het geheel met een staafmixer en voeg dan de kokosmelk toe. Mocht je de soep
te dik vinden, voeg dan nog wat water toe en eventueel wat extra zout. Breng
de soep tot kookpunt maar laat het niet te lang doorkoken. Zet het vuur
uit. Knijp de limoen uit boven de pan en voeg zwarte peper naar smaak toe.
Snijd een paar stengels bosuien in ringetjes en voeg deze toe wanneer je de
soep serveert.
|