Meiraap met honing en hazelnoten
Informatie
Hoofdingrediënt:
Meiraap-BIO
Personen:
personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van
de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en
schep de meirapen er 1 minuut door. Voeg 100 ml water en de honing toe. Stoof
de meirapen met het deksel op de pan 5 minuten op laag vuur. Neem het deksel
van de pan en laat het vocht in 3 minuten verdampen. Breng op smaak met peper
en zout. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de
hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Leg de
meirapen op een schaal en bestrooi ze met de hazelnoten en de tijm.
Ingrediënten:
800 gr meirapen
25 gr (room)boter
1 el Honing
1/2 bakje hazelnoten (à 95 gram)
1 el tijm
Tip: lekker met zalm of een biefstuk
« Terug naar: Recepten