Meiraap met honing en hazelnoten
Meiraap met honing en hazelnoten

Informatie

Hoofdingrediënt:
Meiraap-BIO
Personen:
personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 minuut door. Voeg 100 ml water en de honing toe. Stoof de meirapen met het deksel op de pan 5 minuten op laag vuur. Neem het deksel van de pan en laat het vocht in 3 minuten verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Leg de meirapen op een schaal en bestrooi ze met de hazelnoten en de tijm.

Ingrediënten:

800 gr meirapen
25 gr (room)boter
1 el Honing
1/2 bakje hazelnoten (à 95 gram)
1 el tijm

Tip: lekker met zalm of een biefstuk


« Terug naar: Recepten