Informatie
Ingrediënten
Dankzij de dichte bladeren van de witte kool blijft de kern verwarmd tijdens de koudste winterdagen, waardoor de kool lekker door kan groeien tijden de kou. Daarbij bevatten de bladeren een soort was, waardoor water en vuil goed uit de kool kan lopen. Bovendien bevat de groente veel vitamines en antioxidanten. Kortom, kool is sterk en van kool word je sterk!
Witte kool is enkele weken houdbaar op een koele plaats.
Nasi met witte kool
Bereidingswijze:
1. Kook de basmati rijst, zoals aangegeven op de verpakking. Fruit de in blokjes gesneden ui samen met de fijngehakte knoflook en kruiden aan in de olie.
2. Voeg na ca. 1 minuut de fijngesneden witte kool, de in blokjes gesneden paprika en de goed gewassen en in stukken gesneden prei toe. Bak alles ca. 5 minuten door en roer dan de gekookte rijst eronder.
3. Voeg de ketjap toe en roer het geheel goed door. Bak de spiegeleieren in de boter. Schep de nasi op en serveer hier de plak ham en het spiegelei op.
Tip: lekker om er spiegelei, kipsaté, augurken en kroepoek bij
te serveren.
« Terug naar: Recepten