Informatie
Hoofdingrediënt:
Oesterzwammen-bio
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Oesterzwammen Omelet
- Ingrediënten voor 4 pers
- olie
- peper
- zout
- teentje knoflook
- 300 gram oesterzwammen
- 300 gram Groentes naar smaak bijv prei, uit, wortel
- 3 bosuitjes
- 5 takjes selderij
- 8 eieren
- 1 eetlepel boter
- 4 sneetjes (geroosterd) brood
Bereiding
- Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak hierin de groentes in een paar minuten gaar. Laat afkoelen.
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Klop de eieren met 3 eetlepels water los.
- Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de bosuitjes en knoflook zacht.
- Voeg de oesterzwammen toe en bak ze kort mee.
- Maak dit op smaak met peper en de selderij en voeg de groentes van keuze.
- Schenk het eiermengsel erop en bak de omelet net gaar en aan de onderkant goudgeel.
- Snijd de omelet in punten. Geef er het brood bij.
Tip: maak er een salade bij van tomaten/radijs/kropsla/ruccola
Varieer met kruiden als je geen bosui en peterselie in huis hebt
« Terug naar: Recepten