Ouderwets lekkere rode kool
Informatie
Hoofdingrediënt:
Rode kool-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
60+ minuten
Groenten:
Rode kool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
De rodekool in fijne repen snijden. De boter laten smelten in een braadslede alle ingrediënten toevoegen en afgedekt met aluminiumfolie het geheel gaar stoven. Tijd is afhankelijk van hoe grof de rodekool gesneden is (1,5 uur)
! Lekker bij zuurvlees en gekookte aardappelen
Ingrediënten:
- 1 kg rode kool
- 1 ui
- 250 gram suiker
- 1/2 l rode wijn
- 1 el rode wijnazijn
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagel
- 2 jeneverbessen
- 1 kaneelpijpje
- 50 gram boter
- zout/peper
- 2 appels
(gesneden)
« Terug naar: Recepten