Ovenschotel met chioggia biet
Ovenschotel met chioggia biet

Informatie

Hoofdingrediënt:
chioggia biet-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Schil en kook de aardappels , afgieten en stamp hier puree van met de melk en boter. Smelt de boter en voeg de bloem toe zodat  er een balletje ontstaat en laat dit op een klein vuurtje ca. 3 minuten garen. Roer er vervolgens de melk door  tot er een gladde saus ontstaat ( even laten door koken). Schil de chioggia biet en snij deze in dunne schijven. Beboter een ovenvaste schaal en verdeel hier de aardappelpuree in, leg hier de bietenschijfjes op en als laatste schenk je hier de bechamel saus overheen. Strooi hier een beetje paneermeel over en kleine klontje boter zodat er een krokante korst kan ontstaan. Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ca. 15 minuten.

tip: Serveer hier een gehaktbal bij

Ingrediënten:

800 gr Chiogia biet

Aardappelpuree:

1 kg aardappels

2 dl  melk

50 gr boter

           zout/peper/nootmuskaat

Bechamelsaus:

40 gr boter

40 gr bloem

500 ml melk

           zout/peper/nootmuskaat

  paneermeel

  boter


« Terug naar: Recepten