
Informatie
Bereidingswijze:
Schil en kook de aardappels , afgieten en stamp hier puree van met de melk en boter. Smelt de boter en voeg de bloem toe zodat er een balletje ontstaat en laat dit op een klein vuurtje ca. 3 minuten garen. Roer er vervolgens de melk door tot er een gladde saus ontstaat ( even laten door koken). Schil de chioggia biet en snij deze in dunne schijven. Beboter een ovenvaste schaal en verdeel hier de aardappelpuree in, leg hier de bietenschijfjes op en als laatste schenk je hier de bechamel saus overheen. Strooi hier een beetje paneermeel over en kleine klontje boter zodat er een krokante korst kan ontstaan. Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ca. 15 minuten.
tip: Serveer hier een gehaktbal bij
Ingrediënten:
800 gr Chiogia biet
Aardappelpuree:
1 kg aardappels
2 dl melk
50 gr boter
zout/peper/nootmuskaat
Bechamelsaus:
40 gr boter
40 gr bloem
500 ml melk
zout/peper/nootmuskaat
paneermeel
boter
« Terug naar: Recepten