Ovenschotel met savooie kool
Informatie
Hoofdingrediënt:
Savooiekool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Savooie kool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Lente
Bereidingswijze:
Fruit de gesnipperde ui en gehakte knoflook aan in de olie. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg de paprika, tomatenpuree en kruiden toe. Was de savooie kool en snijd deze fijn. Laat de savooiekool reepjes in ca. 10 minuten beetgaar koken. Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal, schep hier bovenop de savooie kool en bedek dit met de schijven brood. Strooi hier de kaas over en zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ca 30 minuten.
Ingrediënten:
600 gr savooie kool
500 gr gehakt
1 ui
1 tn knoflook
1 rode paprika
2 el tomatenpuree
2 el olijfolie
1 tl tijm
1 el paprikapoeder
150 gr geraspte kaas
2-3 schijfjes brood
zout/peper
Tip: ook lekker om in plaats van brood tortillachips te gebruiken
« Terug naar: Recepten