ovenschotel met spitskool
Informatie
Hoofdingrediënt:
Spitskool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Spitskool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst
Ingredienten:
- 700 gr spitskool
- 150 gr roomboter
- 450 gr rundergehakt
- 1 tl zout
- 1 tl ui poeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 2 tl mexicaanse kruiden
- 1 tl witte wijn azijn
- 300 gr geraspte kaas
- 150 gr gemengde salade
- Verwarm de oven voor op 200 graden snij de kool in kleine stukjes met een mes of maal fijn in de blender.
- Bak de kool aan in de boter, laat 30 minuten doorbakken op medium hoog vuur. Zorg dat de kool zacht is maar niet te donker bruin.
- Voeg de kruiden en azijn toe en laat even staan.
- Ga ondertussen verder met het smelten van de rest van de boter. Bak hier in het gehakt in gaar tot het meeste vocht uit het vlees verdampt is.
- Voeg de kool mix toe en doe het geheel in een ovenschaal.
- 2/3 van de kaas mag door de mix en de rest er overheen voor een krokant laagje.
- Bak in 15-20 minuten gaar. Eventueel serveren op een bedje van rucola of een groene salade naar keuze
« Terug naar: Recepten