Ovenschotel witte kool
Informatie
Hoofdingrediënt:
Witte kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Witte kool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukken. Laat ze vervolgens koken en giet ze af. Maak er puree van met de melk en 30 gr boter. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snijd de witte kool fijn en kook deze beetgaar . Bak ondertussen het gehakt rul in 10 gr boter. Vet een ovenvaste schaal in met boter en verdeel hier de puree in . Vervolgens verdeel je hierover het rul gebakken gehakt en als laatste een laag witte kool. Strooi hier de geraspte kaas overheen en een dun laagje paneermeel . Verdeel de overgebleven blokjes boter over het paneermeel en zet de schaal in een voor verwarmde oven op 200 graden voor ca. 20 minuten
« Terug naar: Recepten